Streekroman Verhuisd


Streekroman Verhuisd, chique nieuwbouwwijk


Een fictie roman om bij weg te dromen en je ook even laat stilstaan bij bepaalde onderwerpen. Geschreven vanuit verschillende perspectieven.


Drie stellen maken kennis met elkaar op het feest van de weduwe Liz Kitch nadat ze zijn verhuisd naar een mondaine badplaats. Terwijl men vrolijk verder danst, vindt iemand een lichaam in de vaargeul.

De kinderloze Pieter en Carmen hopen op een beter leven. En Kim hoopt dat de kinderen Max en Sanna het naar de zin gaan krijgen en dat Roel nu eindelijk eens gaat relaxen. Helaas moet Max naar het ziekenhuis. Paul en Shanice gaan varen en proberen volop te genieten van het leven. Maar Shanice krijgt last van een mysterieuze gezondheidskwaal en van de boze buien van Paul. Waarin zijn ze verzeild geraakt?


Fragment:

2009


Geschokt staart ze naar de vaargeul. Na een paar tellen probeert ze dichterbij te komen. Ze buigt voorover en zakt half in het zand met haar nieuwe pumps. Vanwege de laserbehandeling, die ze onlangs had ondergaan, is het moeilijk te zien. Uit alle macht probeert ze te kijken, knijpt haar ogen tot spleetjes. Wat ligt daar nou?
De muziek is nog steeds te horen in de verte. Watervogels vliegen weg als ze gillend wegrent, terug naar het feest van Liz Kitch.

EERDER

Het is half mei. Een wispelturige maand, waarin de...


ISBN 9789463459181 | Afmeting 145 mm x 210 mm | Paperback 399 pagina’s


”Gaan wonen in een ander gebied is reuze spannend. Als de ene deur sluit, gaat de andere open!”


Monique: ‘wat in eerste instantie lijkt op een rustige, chique ogende nieuwbouwwijk vol glamour, schone schijn, roddels en uiterlijk vertoon, blijkt al snel veel minder glansrijk te zijn als de maskers van de buurtbewoners ontsluierd worden.’