Boeken

van Désirée

Over Désirée Simons

Bio


“Momenteel ben ik bezig met het aanpassen van de roman Verhuisd. Verhuisd gaat over nieuwe bewoners die elkaar leren kennen en meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

Schrijven ordent, verduidelijkt, of laat zien wat er gaande is. Schrijven is een hulpmiddel of een manier om dingen een plaats te (gaan) geven. Al als klein meisje verzon ik liedjes op bestaande hits en typte als tiener verhalen op mijn typemachine, dat was een creatieve uitlaatklep. Later heb ik het schrijven weer opgepakt, nadat ik me verder verdiept heb en een andere manier van leven heb aangeleerd, zodat het mogelijk is om met de facetten van het leven te leren omgaan bij bijvoorbeeld gehoorverlies en andere zaken.”

Schrijven was (en is) een van de vele passies van de creatieve, veelzijdige, zelflerende ervaringsdeskundige Désirée (1967, getrouwd). Een non-fictie boek en fictie romans verschenen rond 2011 (het non-fictie boek is inmiddels herschreven en vernieuwd onder een andere auteursnaam).

Andere passies waren (of zijn) onder andere schilderen, sieraden maken, boetseren, muziek, planten & bloemen, op het water zijn, uit eten gaan, gezelligheid.

“Schrijven ordent... “