Vernieuwd en moderner

Verhalen schrijven was een van de vele passies van de creatieve Désirée (1967, getrouwd & “poezenmoeder”). Voor verschillende doelgroepen.Zomerse vrolijkheid

Door bepaalde gebeurtenissen in haar leven pakte ze het schrijven op en kwam meer te weten over de psychologie van de mens. Waarom de mens is zoals hij is komt in de boeken naar voren. Ook zomerse vrolijkheid was een inspiratiebron voor de romans.


Met mijn boeken hoop ik jou te inspireren. Deze boeken zijn geschreven in de ik-vorm, in een zomerse setting, zoals zon, zee en strand. Levendig, mét uitgediepte, niet vlakke, realistische personages die mooi zijn op hun manier, net als in het echte leven dat uit zo veel meer bestaat.

Creatieve duizendpoot

Schrijven ordent, laat zien wat er gaande is. Schrijven kan een manier zijn om dingen een plaats te geven.
Als klein meisje verzon ik liedjes en typte als tiener verhalen op mijn typemachine, dat was een creatieve uitlaatklep. Door creativiteit kon ik verder (modevaksschool, sieraden, schilderen o.a.). Later pakte ik het schrijven op, verdiepte me erin. Je eigen grens (leren) kennen en bewaken, naast eventuele nieuwe uitdagingen, geloven in jezelf, mindful leven is het motto.

Over Verhuisd

Het tijdloze verhaal in dit boek begint in 2009.


Roman Verhuisd over drie stellen


Aan dit script begon ik ergens in 2005/2006, vlak na mijn verhuizing. Eerst op het kladblok onder de parasol, daarna verder getypt op de computer. Dit verhaal zou toen al De verhuizing gaan heten maar die titel bestond al. In de eerste versie begon het verhaal in 2006. Dit is aangepast: de vernieuwde versie van dit verhaal is inmiddels verkrijgbaar. Titels komen en gaan: wat er tien jaar geleden was kan nu zomaar weg zijn en dat blijft steeds in beweging. Meestal kies ik titels op basis van gevoel, passend bij het verhaal.

Over Bonte chaos

Deze luchtige roman is het vervolg op de streekroman Verhuisd (kan ook apart worden gelezen) en heeft meer weg van een chicklit door de hilarische toestanden met de personages. “Dit boek laat je lachen”, vertelde een proeflezer ooit enthousiast. “Echt een zonnig verhaal om bij weg te dromen tijdens een vakantie!”.


Roman Bonte chaos, humoristisch chicklit-achtig verhaal


Lachen is ook belangrijk, soms veel belangrijker dan altijd maar zuur te klagen of negatieve zaken te herkauwen. Er is al genoeg ellende op de wereld en lachen is gezond. Omdat de personages figuurlijk gezien zo levendig waren dat ik ze niet uit mijn hoofd kreeg besloot ik nog een verhaal te maken. Met dezelfde personages in dezelfde chique nieuwbouwwijk. Een luchtig feelgood verhaal met een beetje drama en suspense. Bonte chaos is een romantische fictiie. Tot nu toe was dit het leukste verhaal om te schrijven!Over Wespennest

Wespennest is een moderne streekroman (spin-off) over de gescheiden schoonheidsspecialiste Charlotte Kers. Charlotte werkt in de salon bij Kim (uit Verhuisd en Bonte chaos) en probeert alles op orde te krijgen. Deze roman heeft iets weg van een (psychologische) thriller omdat er spannende dingen gebeuren, die (helaas!) ook herkenbaar zijn voor sommige mensen.


Streekroman Wespennest


Het verhaal was best intensief om te schrijven. Als iemand iets overkomt hoeft dat niet altijd zijn eigen schuld te zijn. “Waar twee kijven, hebben twee schuld” wordt in dit verhaal goed ontkracht. Ondanks dat het onderwerp in deze roman best zwaar is heb ik de schrijfstijl zo luchtig mogelijk gehouden, met hier en daar wat vrolijkheid en humor.

Over Van bed naar beter & Wij horen met onze ogen


Dit zijn non-fictie boeken voor belangstellenden, collega’s, bekenden, familie, hulpverleners en geschikt voor op tafels in wachtkamers. Als ze het boek gelezen hebben gaat alles weer als vanouds, kun je denken. Of juist niet. Men blijft knokken voor gelijke behandeling of verlichting, door de jaren heen, generatie na generatie. Op internet staat veel informatie, die vaak vluchtig blijft hangen in je hoofd. Een boek van papier schijnt meer impact te hebben: het thema blijft langer hangen. Als... je ervoor openstaat.

Over Van bed naar beter


Er bestaat zoveel onbegrip rond fibromyalgie. Toen het bij mij jaren geleden werd vastgesteld wilde ik er alles over weten, spitte alles door wat er maar over te vinden was. Het einde van het liedje is dat je veel zelf moet ontdekken en uitproberen, omdat er geen wonderpil voor deze aandoening is. De cover van dit boek lokt ook reacties uit: “Ja, hoor, even sporten en je bent beter!”. Zo is het helaas niet bij fibromyalgie. De foto op de cover staat voor power, dat fibromyalgie topsport is, je hebt het gevoel dat je elke dag de marathon loopt of met teveel gewicht rondloopt. “Je zou wel willen dat je zonder pijn zulke gewichtjes in de lucht kon houden”.

Over Wij horen met onze ogen


Ook over gehoorverlies is onbegrip. Tolerantie lijkt minder, de wereld wordt steeds harder. Zo zijn gewone mondkapjes een ramp omdat je niet kunt liplezen (spraakafzien). Rondom gehoorverlies (doofheid, slechthorendheid, hardhorendheid) is veel gaande, veel meer dan je zou denken. Ooit kreeg ik de vraag wat ik wilde bereiken met dit boek. Op de achterflap was de bedoeling te zien en inmiddels is er een vernieuwde versie. Een aantal ligt als inkijkexemplaar in diverse wachtkamers. “Slechthorendheid zou net zo gewoon moeten zijn als het dragen van een bril”.

Over de Mooie prinses

Prentenboekje met korte verhaaltjes voor iedereen die het leuk vindt.


De mooie prinses dolle Didi deftige Diva


Doen wat je nog kan of leuk vindt is zinvol en piekeren over wat daarna komt werkt verlammend. Zo onstond dit boekje. Niet piekeren, niet piepen, gewoon doen. De mooie prinses is een titel dat zomaar in me opkwam. Niets vergeleken (had ik dat nou maar wel gedaan, later zag ik nog meer titels als De mooie prinses. Maar alles komt toch en gaat weer dus wat maakt het eigenlijk uit?). Bij dit lievige boekje ging het puur op gevoel, gewoon zoals het is. Mijn poesjes zoals ze zijn. Met stof tot nadenken. Voor dierenliefhebbers, voorleesmensen, poppendijntjes en andere belangstellenden.