Vernieuwde versie

Verhalen schrijven was een van de vele passies van de creatieve Désirée (1967, getrouwd & “poezenmoeder”). Een non-fictie boek en fictie romans verschenen rond 2011. De vernieuwde versies staan op deze site, en zijn verschenen onder de meisjesnaam, voor verschillende doelgroepen.

Désirée?

Désirée Simons schreef fictie & non-fictie. Door bepaalde gebeurtenissen in haar leven pakte ze het schrijven op en kwam meer te weten over de psychologie van de mens. Waarom de mens is zoals hij is komt in de boeken naar voren. Ook zomerse vrolijkheid was een inspiratiebron voor de romans.


Geen saaiheid in mijn boeken, en met (uitgediepte, niet vlakke) realistische personages die mooi zijn op hun manier, net als in het echte leven dat uit zo veel meer bestaat. Deze boeken zijn geschreven in de ik-vorm, in een zomerse setting, zoals zon, zee en strand.

Creatieve duizendpoot

Schrijven ordent of laat zien wat er gaande is. Schrijven kan een manier zijn om dingen een plaats te geven.Als klein meisje verzon ik liedjes en typte als tiener verhalen op mijn typemachine, dat was een creatieve uitlaatklep. Door creativiteit kon ik verder (modevaksschool, sieraden, schilderen o.a.). Later pakte ik het schrijven op, nadat ik me verder had verdiept in de psychologie, zodat het mogelijk is om met de facetten van het leven te leren omgaan bij bijvoorbeeld gehoorverlies en andere zaken. Je eigen grens leren kennen naast eventuele nieuwe uitdagingen, geloven in jezelf, mindful leven is het motto.

Verhuisd

Verhuisd is een moderne versie/heruitgave van mijn eerste roman uit vervlogen tijden. Het tijdloze verhaal in dit boek begint in 2009. Deze heruitgave verscheen in 2020.

Aan dit script begon ik ergens in 2005/2006, vlak na mijn verhuizing. Verhuisd gaat over nieuwe bewoners die elkaar leren kennen en meer met elkaar gemeen hebben dan ze dachten.

Bonte chaos

Bonte chaos is het vervolg op Verhuisd en kan ook apart worden gelezen.

Bonte chaos is een luchtig feelgood verhaal met een beetje drama. Bonte chaos is, net als Verhuisd, een moderne versie van een romantische fictie uit het verleden. Echt een zonnige roman om bij weg te dromen tijdens een vakantie. Tot nu toe was dit het leukste verhaal om te schrijven!

Over Van bed naar beter & Wij horen met onze ogen

Het zijn boeken voor belangstellenden, collega’s, bekenden, familie, hulpverleners en geschikt voor op tafels in wachtkamers. Als ze het boek gelezen hebben gaat alles weer als vanouds, kun je denken. Of juist niet. Men blijft knokken voor gelijke behandeling of verlichting, door de jaren heen, generatie na generatie.

Over Van bed naar beter

Sommige mensen reageren op deze titel en/of omslagfoto een tikkeltje verontwaardigd en zeggen iets als: “Ja, hoor. Even sporten en dan ben je beter!”. Zo is het helaas niet bij fibromyalgie. De foto staat ervoor dat fibromyalgie topsport is, je hebt het gevoel dat je elke dag de marathon loopt of met teveel gewicht rondloopt. “Je zou wel willen dat je zonder pijn zulke gewichtjes in de lucht kon houden”. Er bestaat zoveel onbegrip rond fibromyalgie.

Over Wij horen met onze ogen

Ooit kreeg ik de vraag wat ik wilde bereiken met mijn boek over gehoorverlies. Tolerantie lijkt steeds meer te verminderen, de wereld wordt steeds harder. Op de achterflap van het boek was de bedoeling duidelijk te zien. Inmiddels is er een vernieuwde versie. Een aantal ligt als inkijkexemplaar in diverse wachtkamers.

Over Wespennest

De roman Wespennest is een spin-off van Verhuisd. Het verhaal was best intensief om te schrijven. Als iemand iets overkomt hoeft dat niet altijd zijn eigen schuld te zijn... “Waar twee kijven, hebben twee schuld” wordt in dit verhaal ontkracht.