I

Désirée

Verhalen schrijven was een van de vele passies, voor verschillende doelgroepen.Zomerse vrolijkheid

Door veranderingen en de verhuizing pakte ze het schrijven op en kwam meer te weten over de psychologie van de mens. Waarom de mens is zoals hij is komt in de boeken naar voren. Ook zomerse vrolijkheid was een inspiratiebron voor de romans.


Met mijn boeken hoop ik jou te inspireren. Deze boeken zijn geschreven in de ik-vorm, in een zomerse setting, zoals zon, zee en strand. Levendig, mét uitgediepte, niet vlakke, realistische personages die mooi zijn op hun manier, net als in het echte leven dat uit zo veel meer bestaat.

Over Bonte chaos

“Dit boek laat je lachen”, vertelde een proeflezer ooit enthousiast. “Echt een zonnig verhaal om bij weg te dromen tijdens een vakantie!”.


Lachen is ook belangrijk, soms veel belangrijker dan altijd maar zuur te klagen of negatieve zaken te herkauwen. Er is al genoeg ellende op de wereld en lachen is gezond. Omdat de personages figuurlijk gezien zo levendig waren dat ik ze niet uit mijn hoofd kreeg besloot ik nog een verhaal te maken. Met dezelfde personages in dezelfde chique nieuwbouwwijk. Een luchtig feelgood verhaal met een beetje drama en suspense. Bonte chaos is een romantische fictiie. Tot nu toe was dit het leukste verhaal om te schrijven!Over Wespennest

Wespennest is een moderne streekroman (spin-off) over de gescheiden schoonheidsspecialiste Charlotte Kers. Charlotte werkt in de salon bij Kim (uit Verhuisd en Bonte chaos) en probeert alles op orde te krijgen. Deze roman heeft iets weg van een (psychologische) thriller omdat er spannende dingen gebeuren, die (helaas!) ook herkenbaar zijn voor sommige mensen.

Het verhaal was best intensief om te schrijven. Als iemand iets overkomt hoeft dat niet altijd zijn eigen schuld te zijn. “Waar twee kijven, hebben twee schuld” wordt in dit verhaal goed ontkracht. Ondanks dat het onderwerp in deze roman best zwaar is heb ik de schrijfstijl zo luchtig mogelijk gehouden, met hier en daar wat vrolijkheid en humor.

Over Van bed naar beter & Wij horen met onze ogen


Dit zijn non-fictie boeken voor belangstellenden, collega’s, bekenden, familie, hulpverleners en geschikt voor op tafels in wachtkamers. Als ze het boek gelezen hebben gaat alles weer als vanouds, kun je denken. Of juist niet. Men blijft knokken voor gelijke behandeling of verlichting, door de jaren heen, generatie na generatie. Op internet staat veel informatie, die vaak vluchtig blijft hangen in je hoofd. Een boek van papier schijnt meer impact te hebben: het thema blijft langer hangen. Als... je ervoor openstaat.

Over Wij horen met onze ogen


Ook over gehoorverlies is onbegrip. Tolerantie lijkt minder, de wereld wordt steeds harder. Zo zijn gewone mondkapjes een ramp omdat je niet kunt liplezen (spraakafzien). Rondom gehoorverlies (doofheid, slechthorendheid, hardhorendheid) is veel gaande, veel meer dan je zou denken. Ooit kreeg ik de vraag wat ik wilde bereiken met dit boek. Op de achterflap was de bedoeling te zien en inmiddels is er een vernieuwde versie. Een aantal ligt als inkijkexemplaar in diverse wachtkamers. “Slechthorendheid zou net zo gewoon moeten zijn als het dragen van een bril”.

Over de Mooie prinses

Prentenboekje met korte verhaaltjes voor iedereen die het leuk vindt.


De mooie prinses dolle Didi deftige Diva


Doen wat je nog kan of leuk vindt is zinvol en piekeren over wat daarna komt werkt verlammend. Zo onstond dit boekje. Niet piekeren, niet piepen, gewoon doen. De mooie prinses is een titel dat zomaar in me opkwam. Niets vergeleken (had ik dat nou maar wel gedaan, later zag ik nog meer titels als De mooie prinses. Maar alles komt toch en gaat weer dus wat maakt het eigenlijk uit?). Bij dit lievige boekje ging het puur op gevoel, gewoon zoals het is. Mijn poesjes zoals ze zijn. Met stof tot nadenken. Voor dierenliefhebbers, voorleesmensen, poppendijntjes en andere belangstellenden.