Boeken

van Désirée

Boeken

Chique streekroman Wespennest


De inhoud van dit boek is fictief. Herkenning berust op toeval.

Niet elke vrouw kan rekenen op de liefde en waardering van haar moeder. Niet iedere moeder is dan ook je beste vriendin. Moederliefde is niet iets vanzelfsprekends, als het gaat om steun en echte liefde. Moederliefde kan ook omslaan in haat.

Zal Charlotte ooit kunnen rekenen op haar moeder?

Charlotte Kers is gescheiden van de succesvolle Joep van Stijn. Na een heftig verleden en ondanks haar flashbacks, die zo nu en dan opdoemen, probeert ze opnieuw te beginnen in een andere stad, samen met haar twee dochters. Haar jeugdvriendin Moniek spreekt ze zo nu en dan. Samen met haar nieuwe vrienden maakt ze een interessante ontwikkeling door. Charlotte hoopt daar sterker uit te komen. Maar vanwege haar moeder moet ze wel erg veel moeite doen. Wat mankeert haar toch?

Fragment Wespennest:

Ik blijf hier een paar dagen logeren, Miep. Trek je maar niks van me aan en doe maar net alsof ik er niet ben.’ Doodgemoedereerd veegt ze haar sluike grijze haarlok naar achteren en neemt een slok van haar Senseo Lungo. Miep? ‘Eh… ik moet wel werken, hoor. Dat wist je wel,’ begin ik dapper, ‘en... ‘ Haar ogen beginnen een beetje bozig te fonkelen, alsof ik iets verkeerds heb gezegd. ‘Ja, ik weet het. Ik hoor te helpen. Het komt wel goed, hoor.’ Snel herstel ik mijn zin. Het moet toch wel lukken om een paar dagen net te doen alsof zij er niet is? Er waren toch ook weleens gezellige momenten tussen ons? Misschien dat ze dit keer wel weer in zo’n bui komt. Ik ben toch drie dagen bij Kim.

ISBN 978-94-6345-780-4

“Over de boekomslag kan ik zeggen dat een wesp geen honingbij is. Maar als je het verhaal kent dan weet je hoe het zit. Een bepaalde ervaring was een inspiratiebron voor het schrijven van dit boek dat bestaat uit 336 pagina’s. Dat lijkt zo dik, geen doorkomen aan. Van een lezeres heb ik vernomen dat het makkelijk wegleest dus dat scheelt.”


Van bed naar beter Hoe voelt fibromyalgie?


Paperback van 317 pagina’s, met ervaringsverhalen van patiënten en deskundigen en tips.

Fibromyalgie is geen griep. Wat is het dan wel? Het is in elk geval geen aanstelleritis of een modeziekte, zoals sommige mensen beweren. Het is een serieuze allesoverheersende kwaal met veel pijn en vermoeidheid, die levens kan ontwrichten.

Fibromyalgie is verwarrend. Het is vaak doktershoppen, ziekenhuishoppen en het brengt een boel onzekerheid met zich mee. Er is niemand die weet wat je precies moet doen of waar de vage klachten vandaan komen. De ultieme wonderpil bestaat (nog) niet. Op het internet staan goedbedoelde adviezen, waar je soms niets mee kunt of waar je niet blij van wordt.

Wat betekent het als je je de ene dag een achttienjarige vlinder voelt en de andere dag een oud besje met spit in de rug? Hoe is het om vage klachten te ervaren die elkaar wel binnen een uur kunnen afwisselen of opvolgen? Hoe voelt het om zo moe te zijn dat je er scheel van ziet? Wat moet je met al dat onbegrip om je heen?

Wat doe je aan deze mysterieuze ziekte? Hoe wordt het leven weer een beetje leuk? Hoe ga je van bed naar beter? Mensen die weten wat het is vertellen hun verhaal. Het zijn geen aanstellers, maar echte doorzetters, powermensen, als je ziet wat zij allemaal gedaan hebben.

Op je dertigste te horen krijgen dat je fibromyalgie hebt slaat de grond onder je voeten vandaan. Ook al heeft het eindelijk een naam. Désirée Simons weet wat het is. En ging op zoek naar verlichting van de klachten, zodat het leven toch een beetje beter werd.

ISBN 978-94-6345-614-2

Fragment uit Van bed naar beter:

Nou staat ze daar blijvend met haar armen in de lucht. Vrolijk lachend. Maar je weet niet hoe vaak ze die actie heeft moeten herhalen voor een geslaagde foto. Misschien wel meer dan tien keer? Zo vaak hoef ik dat niet te proberen. Ik krijg al lamme armen als

“Soms reageren mensen op deze titel een tikkeltje verontwaardigd en zeggen: “Ja, hoor. Even sporten en dan ben je beter!”.

Zo is het helaas niet bij fibromyalgie. Als je goed verder leest dan snap je de bedoeling van deze titel.

Dit boek is ook geschikt als inkijkexemplaar voor in de wachtkamer van de behandelaar.”

Meer over dit boek (blog Lief zijn voor je lijf)


Wij horen met onze ogen! Hoe voelt gehoorverlies?


Lees alles over gehoorverlies in de vernieuwde versie met 248 pagina’s verhalen & tips.

Waar krijg je mee te maken als je weinig hoort? Stel, je verstaat de intercom niet. De slagboom gaat maar niet omhoog en er is niemand in de buurt. Wat doe je dan? Zit jij op je gemak in een restaurant met anderen? Of is er teveel lawaai? Dit, en nog veel meer, lees je in dit boek. Mensen die te maken hebben met gehoorverlies vertellen hun verhaal.

Er zijn ongeveer anderhalf miljoen slechthorenden in ons land. Het zou net zo normaal moeten zijn als het dragen van een bril. Gehoorverlies kan iedereen overkomen, of je nu oud bent of jong. Dit boek kan een hulpmiddel zijn voor belangstellenden of om gehoorverlies beter te begrijpen.

Désirée Simons werd als kind slechthorend. Met hulpmiddelen en spraakafzien werd het leven weer leuker. Opkomen voor jezelf, niet in een slachtofferrol wegkruipen en blijven geloven in jezelf is een manier om met gehoorverlies om te gaan.

ISBN 978-94-6345-557-2

Fragment uit ‘Wij horen met onze ogen!’:

Soms ben je overgeconcentreerd op wat de ander zegt, soms zonder dat je het direct in de gaten hebt. Dan is het logisch dat je sneller uitgeput raakt en het risico loopt om snel op je tenen te gaan lopen of hoofdpijn krijgt naderhand. Ook oorsuizen kan toenemen na een dergelijke inspanning.

Ooit kreeg ik de vraag wat ik wilde bereiken met mijn boek over gehoorverlies. Best een vreemde vraag van iemand die zelf ook slechthorend was, vind je ook niet? Op de achterflap van het boek was duidelijk te zien wat ik wilde bereiken met mijn boek.

Inmiddels is er een vernieuwde versie. Een aantal ligt als inkijkexemplaar in diverse wachtkamers.

Het is een boek voor belangstellenden, collega’s, bekenden, familie, hulpverleners en het is geschikt voor op tafels in wachtkamers.

Als ze dat boek gelezen hebben gaat alles weer als vanouds, kun je denken. Of juist niet. Men blijft knokken voor gelijke behandeling door de jaren heen, generatie na generatie.”


Speelse streekroman Verhuisd (verwacht)


Dit verhaal is fictief. Herkenning berust op toeval.

Drie stellen maken kennis met elkaar op het feest van de weduwe Liz Kitch nadat ze zijn verhuisd naar een mondaine badplaats. Terwijl men vrolijk verder danst, vindt iemand een lichaam in de vaargeul.

De kinderloze Pieter en Carmen hopen op een beter leven. En Kim hoopt dat de kinderen Max en Sanna het naar de zin gaan krijgen en dat Roel nu eindelijk eens gaat relaxen. Helaas moet Max naar het ziekenhuis.

Paul en Shanice gaan varen en proberen volop te genieten van het leven. Maar Shanice krijgt last van een mysterieuze gezondheidskwaal en van de boze buien van Paul.

Waarin zijn ze verzeild geraakt?

“Verhuisd is een moderne versie en een heruitgave van mijn eerste roman uit vervlogen tijden. Het tijdloze verhaal in dit boek speelt zich af in 2009. Aan dit script begon ik ergens in 2005/2006, vlak na mijn verhuizing. Omdat ik overging naar een ander verschijnt dit verhaal opnieuw, in een ander jasje. De roman Wespennest is een spin-off van Verhuisd.”