Omschrijving en bestellen

Bekijk hieronder de samenvattingen van de boeken of bestel ze direct via de bestelknop.

Romans

De verhalen zijn fictief en herkenning kan op toeval berusten. Wel zijn bepaalde dingen uit het leven gegrepen.

Verhuisd

Dit verhaal laat je stilstaan bij bepaalde onderwerpen, vanuit verschillende perspectieven.

Drie stellen maken kennis met elkaar op het feest van de weduwe Liz Kitch nadat ze zijn verhuisd naar een mondaine badplaats. Terwijl men vrolijk verder danst, vindt iemand een lichaam in de vaargeul.

De kinderloze Pieter en Carmen hopen op een beter leven. En Kim hoopt dat de kinderen Max en Sanna het naar de zin gaan krijgen en dat Roel nu eindelijk eens gaat relaxen. Helaas moet Max naar het ziekenhuis. Paul en Shanice gaan varen en proberen volop te genieten van het leven. Maar Shanice krijgt last van een mysterieuze gezondheidskwaal en van de boze buien van Paul. Waarin zijn ze verzeild geraakt?

Fragment: ... een vergulde vlaggenstok kop met een vlag die achterop zit valt op. Heel chique. ‘Na het eten ga ik kijken,’ beloof ik. ‘Wat zei je? Ga je straks varen?’ vraagt Pieter, die woorden op elkaar vindt lijken en er soms naar moet raden. ‘En laat dat stomme Brabantse accent nu even zitten,’ zegt hij plagerig en knipoogt. ‘Zo kan ik je niet verstaan, dat weet je toch wel.’ Door zijn gehoorverlies moet ik hem aankijken, dan verstaat hij het beter. Pieter was na het ongeluk een ander mens geworden. Hij wilde meer genieten van het leven en zich niet meer door een ander op laten jagen, op het werk. Pieter...

ISBN 9789463459181 | Afmetingen 20,8 x 14 x 4 cm | 399 pagina’s

Wespennest

Een verhaal vanuit één perspectief, in het verleden en het heden.

Niet elke vrouw kan rekenen op de liefde en waardering van haar moeder. Niet iedere moeder is dan ook je beste vriendin. Moederliefde is niet iets vanzelfsprekends, als het gaat om steun en echte liefde. Moederliefde kan ook omslaan in haat.

Zal Charlotte ooit kunnen rekenen op haar moeder? Charlotte Kers is gescheiden van de succesvolle Joep van Stijn. Na een heftig verleden en ondanks haar flashbacks, die zo nu en dan opdoemen, probeert ze opnieuw te beginnen in een andere stad, samen met haar twee dochters. Haar jeugdvriendin Moniek spreekt ze zo nu en dan. Samen met haar nieuwe vrienden maakt ze een interessante ontwikkeling door. Charlotte hoopt daar sterker uit te komen. Maar vanwege haar moeder moet ze wel erg veel moeite doen. Wat mankeert haar toch?

Fragment: We hadden veel moeite gedaan om hem over te halen om met ons mee te gaan naar dit mooie oord. Joep knikte. Hij zag er erg vermoeid uit. Zwijgend stond hij op om naar het strandhuis terug te lopen, glimlachend liep ik achter hem aan. 'Meisjes, wel in de branding blijven!' riep ik. Zwemmen konden ze wel, daar hoefde ik me niet druk om te maken...

ISBN 978-94-6345-780-4

Waargebeurd

Ervaringsverhalen en tips bij het omgaan met gehoorverlies of fibromyalgie.

Van bed naar beter

Paperback van 317 pagina’s, met ervaringsverhalen van patiënten en deskundigen en tips (welke therapieën doen wat?).

Fibromyalgie is geen griep. Wat is het dan wel? Het is in elk geval geen aanstelleritis of een modeziekte, zoals sommige mensen beweren. Het is een serieuze allesoverheersende kwaal met veel pijn en vermoeidheid, die levens kan ontwrichten.

Fibromyalgie is verwarrend. Het is vaak doktershoppen, ziekenhuishoppen en het brengt een boel onzekerheid met zich mee. Er is niemand die weet wat je precies moet doen of waar de vage klachten vandaan komen. De ultieme wonderpil bestaat (nog) niet. Op het internet staan goedbedoelde adviezen, waar je soms niets mee kunt of waar je niet blij van wordt.

Wat betekent het als je je de ene dag een achttienjarige vlinder voelt en de andere dag een oud besje met spit in de rug? Hoe is het om vage klachten te ervaren die elkaar wel binnen een uur kunnen afwisselen of opvolgen? Hoe voelt het om zo moe te zijn dat je er scheel van ziet? Wat moet je met al dat onbegrip om je heen? Wat doe je aan deze mysterieuze ziekte? Hoe wordt het leven weer een beetje leuk? Hoe ga je van bed naar beter? Mensen die weten wat het is vertellen hun verhaal. Het zijn geen aanstellers, maar echte doorzetters, powermensen, als je ziet wat zij allemaal gedaan hebben.

Op je dertigste te horen krijgen dat je fibromyalgie hebt slaat de grond onder je voeten vandaan. Ook al heeft het eindelijk een naam. Désirée Simons weet wat het is. En ging op zoek naar verlichting van de klachten, zodat het leven toch een beetje beter werd.

ISBN 978-94-6345-614-2

Wij horen met onze ogen

Lees alles over gehoorverlies in de vernieuwde versie met 248 pagina’s verhalen & tips (zoals neem de ronde eettafel in plaats van een rechthoekige voor nog beter spraakafzien).

Waar krijg je mee te maken als je weinig hoort? Stel, je verstaat de intercom niet. De slagboom gaat maar niet omhoog en er is niemand in de buurt. Wat doe je dan? Zit jij op je gemak in een restaurant met anderen? Of is er teveel lawaai?

Dit, en nog veel meer, lees je in dit boek. Mensen die te maken hebben met gehoorverlies vertellen hun verhaal.

Er zijn ongeveer anderhalf miljoen slechthorenden in ons land. Het zou net zo normaal moeten zijn als het dragen van een bril. Gehoorverlies kan iedereen overkomen, of je nu oud bent of jong.

Dit boek kan een hulpmiddel zijn voor belangstellenden of om gehoorverlies beter te begrijpen.

Désirée Simons werd als kind slechthorend. Met hulpmiddelen en spraakafzien werd het leven weer leuker. Opkomen voor jezelf, niet in een slachtofferrol wegkruipen en blijven geloven in jezelf is een manier om met gehoorverlies om te gaan.

ISBN 978-94-6345-557-2