Boeken

van Désirée

Oproep

Oproep voor een nieuw boek!


“De blije poezenmoeders, waar zijn zij? Tijdschriften staan vol met verhalen van succesvolle hippe mama’s met banen buitenhuis, genaamd de powervrouwen. Vaak rond de dertig. Want de Sara's, die leren omgaan met het Lege-nest-syndroom, die leren omgaan met verandering van hun uiterlijk, hebben hele andere interesses en staan voor andere uitdagingen.

Maar over blije niet-moeders (van welke leeftijd dan ook) lees je amper iets. Alsof je als kinderloze of kindervrije vrouw diep bent weggestopt in een donker bos.

Je zou verwachten dat mensen na al die jaren ruimdenkender worden en begrijpen dat er ook mensen zijn die een ander levenspad volgen. Leren van de geschiedenis. Maar, nee.

Sommige dingen zijn niet maakbaar, blijven onveranderd. Daarom doe ik maar wat wel kan. En jij?”


Ben jij zelf ook kindervrij (blij) of kinderloos (geaccepteerd)?


In een wereld waar het om kinderen draait, kersverse (groot- ) ouders trots foto’s showen en waar het gesprek vaak over gaat? Ga jij juist wel naar kinderfeestjes of ga je liever een andere keer? Voel jij je vaak buitengesloten omdat vakanties te kindgerelateerd zijn? Waar heb jij dagelijks mee te maken? Welke oplossing verzin je? Of ben je gewoon een blije poezenmoeder? (Hondenmoeder of een ander troeteldier mag ook natuurlijk).

Ben jij tussen de 35 en 65 jaar of ouder, kinderloos (onvrijwillig, geen eigen keuze) of kindervrij (vrijwillig, eigen keuze)?

Wil jij ook graag jouw verhaal vertellen voor dit boek om anderen te inspireren, of om een hart onder de riem te steken? Of ben je een (ervarings- ) deskundige op dit gebied?

En heb jij het leven zonder kinderen op een positieve manier in je leven weten te integreren? Of heb je een belangrijke tip? Dan ben je van harte welkom om mee te doen en kan jouw inbreng zinvol zijn. Alleen zo kan het een openhartig & positief boek gaan worden (waar je eventueel blij van wordt)!

Een boek dat ook duidelijkheid geeft aan vrienden of familie mét, zodat zij een beetje beter kunnen begrijpen hoe het is. Als je niet vergelijkt, niet oordeelt en weet dat ieder zijn of haar eigen weg mag gaan dan is die tweespalt of het conflict (dat hierdoor kan ontstaan) helemaal niet nodig.

NB kinderloos en kindervrij zijn twee verschillende begrippen. Deze onderwerpen worden apart uitgediept of neergezet.


Zonder kinderen door het leven gaan. Hoe is dat?

Vertel jouw verhaal (of vraag vragenlijst) via het contactformulier of via Contact (momenteel kan het wel even duren voordat je antwoord terug krijgt).

Daarna word je vanzelf op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het boek.

Mijn verhaal