Iets kleins: een prentenboekje!

Dit jaar is ons niet in de koude kleren gaan zitten. En het jaar is nog niet afgelopen. Ook prive treft Covid-19 ons keihard. Dat komt er extra bovenop, en we zitten er nog middenin. Laat ik dan maar met iets kleins beginnen, “het kleine” in de grote bak doffe ellende. En dat het toch maar mooi is gelukt...

Iets anders doen dan anders

Het viel niet mee, dit jaar, om je hoofd erbij te houden. Dus het was tijd voor iets “simpels”, iets leuks (smaken verschillen over wat leuk is). Ben aan het tekenen geslagen. Gewoon, zomaar in de ochtend bij de eerste kop koffie, met een van de poezen naast me op het dekentje. Ze kwam ooit als herplaatser in huis en is het handige kleine dwergzusje van de onhandige grote. Ik heb de lieve eigenwijze poezen nagetekend.

Hoe dan?

Eerst was de schets op papier losjes. Toen prutste ik digitaal en werd het meer komisch, felgetint en strakker. Daarna werden de digitale schetsen meer gelijkmatig. Al die technieken vergeet ik maar, ik doe het wel op gevoel. Kijken hoe het overkomt en hoe het geheel eruit gaat zien.

En toen?

En toen even niets... Even laten bezinken, dan opnieuw bekijken. En hier en daar wat verbeteren en klaar is het nu. Niet langer dan nodig eraan prutsen, dat is nergens voor nodig en zonde van je tijd.

Binnenkort verkrijgbaar:

Dolle Didi en deftige Diva, De mooie prinses - Deesje

Meer informatie

Een reactie op een blogartikel kun je achterlaten via het contactformulier. Laat even weten of jouw feedback bij het blog geplaatst mag worden.

Reageren