Baden in thermaalbaden? (Deel drie)

Met de vorige keer nog in mijn achterhoofd reden we weer vol goede moed en zin naar het buitenland. Op een halfbewolkte redelijk windloze zondag. De rugpijn was na de fysiotherapeutische behandeling iets verminderd, dus de autorit was beter vol te houden. Zou het dit keer hetzelfde resultaat geven als de allereerste keer?

Rustig dagje

Doordat het dit keer een stuk minder druk en hectisch was werd relaxen gewoon relaxen. In het buitenbad was het iets frisser dan de allereerste keer waarbij de zon veel vaker scheen en het buiten warmer was. Maar met je lichaam helemaal in het water was het wel te doen.

Tijdens de late lunch werd het druk en moesten we wat langer wachten. Een schattig koolmeesje, die pardoes naar binnen gevlogen was, scharrelde op de vloer brutaal de stukjes brood bijeen.

Resultaat?

Naderhand voelden mijn kuiten weer aan zoals de allereerste keer. Tintelend, met het gevoel dat ze er weer zijn. Een seconde leek mijn gehoor te zijn “opengeknapt”, ik kon één tel iets meer horen. Door de inademing van de dampen was het mogelijk dat luchtwegen opengingen, dus het was eigenlijk niet zo raar. Tinnitus zakte maar voor korte tijd iets af.

De volgende dag

Wat was het schrikken toen ik opstond, alles deed driedubbel zeer! Klachten waren verergerd. Het kan voorkomen dat klachten na het baden ook kunnen toenemen in ernst. Meestal is dit maar voor even.

De dagen daarna bleef deze verergering wel aanhouden, maar omdat de temperatuur buiten was gedaald kon het ook nog zo zijn dat het daaraan lag, als je weet dat kou bij fibromyalgie vaak ook meer pijn betekent. En de verwarming was nog uit...

Désirée X

Een reactie op een blogartikel kun je achterlaten via het contactformulier. Laat even weten of jouw feedback bij het blog geplaatst mag worden.

Reageren