Boeken

van Désirée

Baden in thermaalbaden? (Deel een)

Ik Kort uitgelegd

Het gaat om zwavelhoudend mineraalwater en warm zout water in het bad. Het zoute water wordt vanaf ongeveer twaalfhonderd meter diep naar boven gepompt. Het bronwater heeft een temperatuur van rond de 34 graden en de zoutconcentratie is ongeveer zeventwintig procent. Het betreft bronnen met het hoogste zoutgehalte ter wereld en het is vergelijkbaar met de Dode Zee. Al eeuwen geleden had men gemerkt dat baden op deze manier heilzaam of helend werkt.

De moeite van het uitproberen waard

Via via kwamen we bij dit bad terecht dat geweldig moest zijn.

Ik was gefocust op een dagje lekker ontspannen. Gewoon even helemaal niets, mindful zijn, andere omgeving, rust, weg. (De laatste jaren vol stress hadden zijn tol geëist en dat was goed te merken; al mijn gezondheidsperikelen waren in hevigheid verergerd en voelde me geen mens meer). Met deze instelling word je uitzonderlijk fijn verrast. Dit gebeurde ook.

Mindful

Omdat ik probeerde om mijn aandacht te houden bij wat er was (mindfulness) vergat ik een mooie foto te maken. Ik wilde genieten van de omgeving zonder alweer die eeuwige telefoon bij de hand te hoeven houden. Ervaren. In je op nemen. Ruiken en kijken. Gewoon even helemaal niets. (De volgende keer neem ik een foto en plaats hem hierbij).

Er was een lichtgrijs gebouw, met hier en daar bomen. En als je verder loopt dan ontdek je het bad. Het leek wel of we op vakantie waren. Geen herrie, geen overdreven toeters en bellen, maar gewoon lekker relaxt. Alles wat een mens nodig heeft. Zo was het voor mij.

Rust is ver te zoeken?

Als je gaat voor je rust dan wil je geen drukke gezinnen om je heen, dan wil je geen nonstop geschreeuw (als horende) en constant geplons, of luid gebral van feestende vijftigers. Manlief werkt keihard, die wil ook eens rust. En hier was het eindelijk te vinden.

Wat ervaar je tijdens en na het baden?

Ongelooflijk. In één woord. Deze positieve ervaring is niet te vergelijken met baden in een “luxe” welnesscentrum in ons eigen land (die trouwens vaker propvol zit, zodat je nog geen echte rustmomenten hebt).

Eigen ervaring is goud waard

Eigenlijk zou je het zelf moeten ervaren, om te kunnen zeggen wat dit voor jou en je lijf doet. Voor kwalen als fibromyalgie, burn-out o.a. is het superfijn. Ook voor luchtwegklachten. Voor artrose. Voor stressgerelateerde klachten. En ik ben nog heel benieuwd wat het doet voor de tinnitus. Aangezien ik de dagen erna zo licht als een veertje was...


Wordt vervolgd

NB inmiddels staat zoals beloofd de nieuwe afbeelding erbij (lees ook Baden in thermaalbaden deel twee)


Deel deze blog met jouw netwerk